PROFESYONEL SERVİS HİZMETLERİ

Anasayfa


     Evaporatif Soğutma Sistemleri

   
Üretici : Alfa Evaporatif soğutma sistem
Ürün Özellikleri
Bodrum Evaporatif Soğutma Sistemleri İzmir Evaporatif Soğutma Sistemleri
 Sipariş        Detaylar
 
 
Detaylar




Evaporatif Soğutma Nedir?

Suyun buharlaşması yoluyla sağlanan soğutma en doğal soğutma sistemidir. Evaporatif soğutma işlemi, sıcak hava ile suyun temas ettiği her an meydana gelmektedir. Sıcak hava ile temas eden su buharlaşırken havanın ısısını emerek sıcaklığı düşürür. Evaporatif soğutma mantığında havayı olabildiğince yüksek su miktarı ile (ıslak yüzeyle) temas ettirerek havanın soğutulması sağlanmaktadır.




Evaporatif Soğutucu Nasıl Çalışır?

Evaporatif soğutucu geniş yüzeyli soğutucu ped’lerine sahiptir. Soğutucu ünitenin havuzundaki su küçük bir sirkülasyon pompası ile selülozik peteklerin üzerine dağılır ve petekler sürekli ıslak tutulur.

Soğutucu cihazın fanı tarafından cihaz içerisine emilen sıcak hava, pedlerin içinden geçtiği sırada pedlerin üzerinden akan su ile temas eder. Doğal buharlaşma işlemi meydana gelerek taze ve soğuk hava ile konforlu ortam sağlanmış olur. Bu sağlanan havada direkt veya kanallar ile ortama basılır.

Evaporatif iklimlendirme sistemi ortama taze ve serin hava basarak diğer taraftan; ortamdaki mevcut kötü havanın tahliyesi ile ortamda sürekli TAZE ve SERİN HAVA bulunması sağlanır.





EVAPORATİF SOĞUTUCULARIN AVANTAJLARI

  • %100 taze hava %100 konfor ve optimum soğutma sağlar.
  • Gazlı sistemlere göre %90 daha az enerji harcar.
  • Kurulum maliyeti sistem klimalarına göre %50 daha ucuzdur.
  • Kompresör ünitesi yoktur, bakım maliyetleri düşüktür.
  • Çevreci bir soğutucudur. çevreye zararlı herhangi bir gaz yaymaz.
  • Evoparatif soğutucular dış havadan gelen bakteri, toz, polen ve  dumanları filtre ederek iç ortama daha temiz ve sağlıklı hava verir.
  • Evoparatif soğutucular, gazlı klimalar gibi ortamdaki havayı kurutmaz.
  • Evoparatif soğutucular, hava sirkülasyonu sağlayarak ortamı nemlendirir  ve ortamda her an taze hava bulunmasını sağlar.
  • İstenildiğinde montaj yeri kolaylıkla değiştirilebilir.

 

Su ısı transfer kat sayısı yüksek olduğundan buharlaşma eğilimi yüksek olup, buharlaşma esnasında çevresinden ısı emmektedir. Su havayla temas ettiğinde havadan ısı alarak havayı soğutmakta ve havadaki su buharı miktarı artmaktadır. Evaporatif soğutma mantığı da havayı olabildiğince yüksek su miktarıyla temas ettirerek havanın soğutulmasını sağlamaktadır. Evaporatif Soğutma Sistemleri;

  • Tekstil Fabrikalarında
  • Halı Fabrikalarında
  • Cam Üretim Tesislerinde
  • Güç Santrallerinde
  • Fırınlarda
  • Depolarda
  • Yüzme Havuzlarında
  • Kapalı Spor Salonlarında
  • Endüstriyel Mutfaklarda yaygın olarak kullanılmaktadır.

 

Evaporatif Vantilatörler

Bir fan vasıtasıyla dışarıdan alınan hava, sürekli devir daim pompası ile ıslak tutulan petek yüzeyinden geçirilir. Hava ile suyun teması sonucu, su buharlaşarak havadan ısı alır ve havanın sıcaklığı düşer. Soğutulmuş hava fan vasıtası ile mekâna basılır.​

Fabrikanız da, Tesisleriniz de herhangi bir serinletme sistemi yok ise iç mekân çok sıcak olur, Fes Klima Kolay, Ekonomik, serinlik sağlayabilirsiniz, Duvar tipi egzoz fanları sayesinde içerdeki nem dengesini sağlarsınız.

Evaporatif Klimalar, ekonomik ve yeni nesil bir soğutma çözümüdür. Her zaman temiz hava almak, ortam sıcaklığından daha serin hissetmek, hem de klimanın olumsuz etkilerinden korunmak istiyorsanız, Evaporatif Klima en doğru seçim olacaktır.

Düşük enerji harcar. Geleneksel soğutma yöntemlerine göre %82’ye varan tasarruf sağlar.




Bölgesel ve spot alan serinlemesi ile özellikle çok büyük fabrika alanlarında sadece istenen bölgeyi ve noktayı serinletmek mümkündür.

Evaporatif Klima kısaca şöyle çalışır; Evaporatif soğutucunun içinde bulunan geniş yüzeyli ped’ler sayesinde, soğutma ünitesinin havuzundaki su pompa yardımı ile pedlerin üzerine dağılır ve pedlerin sürekli ıslak olmasını sağlar. Fan tarafından cihazın içine emilen sıcak hava, pedlerin üzerinden akan su ile soğutulur. Ve bu işlem sayesinde sağlanan hava, kanal veya direktler aracılığı ile ortama basılır.

Alfa Evaporatif Klima Soğutma Sistemleri fabrikalar, enerji santralleri, veri merkezleri, canlı hayvan tesisleri, cafeler, pazarlar ve evler dahil kapalı ve açık tüm yaşam alanları için uygundur. Özel proje talepleriniz için lütfen arayınız


Evaporatif Soğutma Nedir?

• Su doğal olarak en hızlı ısı alan sıvılardan biridir ve buharlaşma eğilimi bu yüzden çok yüksektir. Bir sıvı buharlaşırken
çevresinden ısı emer. Su havayla temas ettiğinde havadan ısı alarak havayı soğutur.
• Evaporatif soğutma mantığı da havayı olabildiğince yüksek su miktarıyla (ıslak yüzeyle) temas ettirerek havanın soğutulmasını
sağlamaktır.
• Esintili havalarda havuzdan çıktığımızda vücudumuzda hissettiğimiz serinlik, elimize kolonya döküp elimizi salladığımızda
hissettiğimiz serinlik, evaporatif soğutma mantığıyla gerçekleşen soğutmalara en güzel örnektir.



 

Evaporatif soğutma ve nemlendirme nedir?

Sıcaklığın dayanılmaz olduğu yaz günlerinde evaporatif soğutma sistemi faydalanabileceğiniz en ekonomik doğal soğutma sistemidir.

Sistem, suyun peteklerde buharlaştırılarak havaya karıştırılması esasına dayanır.

Bu sistem yalnız soğutucu petek, vantilatör, su pompası ve su tankından oluşmaktadır.

Pompa tanktan aldığı suyla petekleri ıslatır.

Petekler, fanın dış ortamdan emdiği sıcak ve kuru havayı nemlendirmeye yarar.

Fan, dış ortamın, sıcak ve kuru havasını ıslanan petek yüzeyinde bulunan gözeneklerden içeri emer ve soğutulması istenen iç mekâna iletir, petekten geçen havanın bağım nemi artar, sıcaklık düşer.

Evaporatif soğutma sistemi özellikle sıcak ve kurak iklimlerde çok verimli çalışır





Evaporatif iklimleme nasıl çalışır?

Rüzgar ve su: Doğanın kendi serinletme teknolojisi

Su buharlaştığında ısıyı emer ve bu nedenle çevresinin sıcaklığı düşer.

Suyun üzerinden hava üflemek buharlaşmayı hızlandırır ve emilen ısıyı götürür.

Bu nedenle sıcak hissettiğimizde terleriz: Tenimiz üzerindeki nemin buharlaşması bizi serinletir. Aynı nedenle, hafif bir esinti bile bize serinlik hissettirir; çünkü bulunduğumuz ortamdaki havada emili olan ısıyı alır götürür.

Daha geniş bir ölçekte bu durum, bir deniz esintisinin nasıl ortaya çıktığını açıklar.

Bu aynı zamanda, havayı emici selüloz pedlerin tuttuğu suyun üzerinden üfleyen evaporatif iklimlemenin nasıl serinlettiğini gösterir.

Evaporatif sistemle çalışan klima evde, işyerinde, fabrikada kısaca her yerde havayı serinletir; ancak bunun yanında 3 önemli avantaj da sağlar:

-Teniniz üzerindeki hava hareketi sizin odadaki sıcaklıktan daha serin hissetmenizi sağlar. Bu durum, “etkin sıcaklık” olarak bilinir ve mevcut sıcaklıktan 2- 4° daha düşük olabilmektedir.

-Hava hareketi duvarlar, zeminler ve tavanlar üzerinden geçerek onlardaki ısıyı alır ve aynı zamanda binayı da serinletir. (Bu durum termal kütle soğutma olarak kabul edilmektedir)

-Evaporatif iklimleme soğuyan mekâna sürekli olarak dışarıdan temiz hava alır.

 


EVAPORATİF SOĞUTMA & SULU SOĞUTMA

DOĞAL SOĞUTMA ÇÖZÜMLERİ

Geniş mekânların soğutulmasında ekonomik çözüm!..

  • Yatırım giderlerinde büyük avantaj. Sistem kendini hızlı amorti eder.
  • Konforlu soğutma-düşük işletme giderleri
  • Çalışma koşullarını iyileştirir çalışanların performansını arttırır.
  • Soğutma istenen yerde hızlı ve kolay kurulum.
  • Klima uygulamasının mümkün olmadığı veya yetmediği durumlarda ikame veya takviye olarak kullanılabilir. Alışılagelmiş soğutma sistemlerinin enerji tüketim maliyetlerini aşağı çeker.
  • Basitçe çıkarılıp takılabilen kasetli petekler sayesinde kolay bakım imkânı
  • Daima filtre edilmiş %100 taze hava sağlar
  • Bina içindeki sıcak, duman, koku gibi istenmeyen etkenlerin ortadan kaldırılması
  • Direk hava çıkışlı veya kanal bağlantısı ile homojen hava dağılımı
  • Güçlü radyal fanı sayesinde yüksek hava debisi
  • Soğutucu fazla ve kompresör olmaksızın çevre dostu soğutma
  • Geniş ürün gamı, 4.680 m3/h + 32.400 m3/h hava debili, yandan veya üstten hava çıkışlı muhtelif modeller

Evaporatif Soğutma İdeal Kullanım Alanları

Fabrikalar, İmalathaneler, Mağazalar, Bürolar, Süpermarketler, Alışveriş Merkezleri, Depolar, Spor Salonları, Camiler, Kiliseler, Restoranlar, Kafeler, Diskolar, Gece Klüpleri, Toplantı ve Düğün Salonları, Yemekhaneler, Oteller, Moteller, Tatil Köyleri, Bankalar, Dökümhaneler, Endüstriyel Fırınlar, Hangarlar, Kışlalar, Barakalar

İşletme maliyeti: Bir soğutuculu sistem, emsal bir evaporatif sistemden saatte 5 kat daha fazla elektrik tüketir.

Bakım maliyetleri: Mühendislik terminolojisine göre, bir evaporatif sistem, az sayıdaki hareketli ucuz parçaları ve tehlikeli gaz üretmeyen özelliği ile soğutuculu bir sistemden çok daha az karmaşıktır. En modern evaporatif sistemlerin,  neredeyse hiç bakıma ihtiyaç duymadan 15-20 yıl verimli bir şekilde çalışması mümkündür.

Çevresel Maliyet: Evaporatif sistemler, üretimde çok daha düşük çevresel maliyete neden olurlar. ( üretimlerinde demir ve yenilenemeyen materyaller daha az kullanılır ve daha az enerji tüketilir ) . Daha az elektrik tükettikleri için süreklilik arz eden olumsuz çevresel etkileri, elektrik üretiminde yayılan sera gazının hane başına yıllık 1 tondan fazla tasarruf edilmesini sağladığından çok azdır.

Paranız Cebinizde

Soğutuculu iklimlendirme sistemi yerine, evaporatif iklimlendirme sistemi seçince şu anda ve gelecekte paranızı cebinizde tutarsınız. Emsal bir komple ev soğutma sisteminin satın alınması ve kurulumu için ödeyeceğiniz paranın yarısını ya da daha azını bu sistem için ödersiniz. Elektrik maliyetinde yaklaşık %80 lik bir tasarruf sağlayacaksınız. Önümüzdeki 10 -20 yılda elektrik maliyetinin ne kadar yükseleceğini kim biliyor?

Günümüzde yaygın olarak kullanılan 2 tür iklimleme teknolojisi bulunmaktadır:

Evaporatif sistem: Açıklandığı üzere bu sistem, havayı soğutmak için suyun üzerinden hava üfler ve sonra soğutulmuş havanın seçilen bölgeye doğru hareket etmesini sağlar. Hareket halindeki hava insanlardan ve odadan ısıyı toplar ve bu ısıyı dışarı taşır: Temiz ve serin havayı onun yerine alır.

Soğutuculu Sistem: Bu sistem havanın ısısını, bir kompresör kullanarak gaz basıncı/ sıkıştırma ve genleşme/genişleme prosesi yoluyla dışarı atar. Soğutulmuş hava seçilmiş ortama üflenir ve sonra klimaya tekrar soğutulmak üzere geri çekilir. Her döngüde küçük bir sıcaklık düşüşü kazanılır ve bu nedenle soğutulmuş havanın dışarı kaçmasını önlemek kritik bir öneme sahiptir. Hava sürekli olarak geri döndürülür ve her döngüde hafif bir serinlik elde edilir.

Ticari ve Endüstriyel İklimleme

Evaporatif iklimleme sistemleri pek çok ticari ve endüstriyel uygulama için idealdir. özellikle;

- Soğutuculu sistemin maliyetini fahiş düzeye çıkaran geniş alanlarda

- Hava kaçağının soğutulmuş havayı etkisiz hale getirdiği ortamlarda

- Hava filtresinin zorunlu olması gibi ilave avantajların gerekli olduğu yerlerde

- Bina sahipleri karbon salınımını azaltarak daha çevreci bir bina elde etmek istediklerinde

- Büyük soğutuculu sistemlerin işletilmesinde elektrik tedarikinin yeterli olmadığı bölgelerde 

Verimli bir şekilde kullanılabilir.

İlave olarak bu sistem aşağıdakileri sağlar:

- çok daha düşük sermaye maliyeti

- çok daha düşük işletme maliyeti

- çok daha düşük bakım maliyeti ( daha basit sistem, daha güvenilir teknoloji, düşük maliyetli bileşenler )

Evaporatif iklimleme; mikropların sürekli olarak geri dönüştürüldüğü, soğuk ve ortam sıcaklığı arasında hareket etmekten kaynaklanan hastalıkların olduğu yerlerde daha verimli ve daha sağlıklı bir ofis ortamı oluşmasını sağlar.

Mağazalar, depolar, fabrikalar ve showroom gibi geniş alanlarda buğulu iklimleme sisteminin kullanımı yıllık on binlerce dolarlık tasarruf sağlar.

En önemli avantajlarından birisi; hava kaybının çok belirgin olduğu, soğutulmuş havanın geri dönüşümünü kısmen engelleyen soğutuculu sistemlerin kullanıldığı yerlerde ortaya çıkar. Buna; zayıf/kötü yalıtım yapılmış fabrika yapıları, kapıların çoğunlukla açık olduğu ( özellikle büyük dönen kapılar ) ya da uzun süreler açık bırakıldığı yerler ve giriş/çıkışın yoğun kullanıldığı okul ortamları dahildir.

Evaporatif iklimleme sistemi, bu durumlarda mükemmel çalışır.

Diğer bir ideal uygulama alanı, biriken yemeklik yağ ve kokunun hafifletilmesine yardımcı olduğu için yemek yenilen yerlerdir.

 Bölgesel Soğutma

çoğunlukla endüstriyel uygulamalarda, belirli bölgeler yüksek ısıyayarlar ve bu alanlarda bölgesel soğutma gereklidir. Bölgesel soğutma sisteme dahil edilmemişse, soğutuculu iklimlendirme faydasızdır: Hava bu alanlardan hızla uzaklaşır ve ileri soğutma için geri döndürülemez. Evaporatif iklimleme sistemi sıcağı alıp götürmek ve yerine tazelenmiş serin havayı getirmek üzere dizayn edilmiştir ve bu alanlarda oldukça etkili olur

 

EVAPORATİF SOĞUTMA PETEKLERİ

  • Dayanıklı, uzun ömürlü
  • Düşük basınç kaybı
  • Düzgün su dağılımı
  • Soğutma ve nemlendirme (evaporatif soğutma )
  • Çevre dostu

 

Buharlaşmalı hava soğutucunun içinde, buharlaşma ve   soğutma işlemlerinin gerçekleştiği ısı değiştiricidir.

Modern hava soğutucularda, ortalama 100 mm kalınlığındaki oluklu  kağıt bloğundan yapılır. Evaporatif soğutma pedleri; ortam havasının geçtiği ve  soğutulduğu suyla doyar. Özellikle içerideki hava sıcaklığının yüksek olduğu çiftliklerde mevcut ısının düşürülmesi için yapının etrafında sıkça kullSizin için en iyi olan Evaporatif sistemi nasıl seçersiniz?

Bir evaporatif iklimleme sisteminin mekaniği hakkında biraz bilgi sahibi olursanız, daha iyi bir seçim yapabilirsiniz.

Pek çok evaporatif iklimleme sistemi konutta çatıya yerleştirilir ve sistem; su haznesi, soğutma ortamına suyu veren pompa, temiz havayı doygun soğutma ortamına çeken ve bir olukla soğutulmuş havayı soğutulacak ortama üfleyen bir fanı kapsar. Hem performansı hem de hesaplı olmayı birlikte etkileyen 6 temel etken bulunmaktadır:

Selüloz pedler ya da soğutma ortamı, Fan ve hava akışı, Su yönetim sistemi, Kontrolör anılmaktadır

Temiz havanın önemi

Temiz hava solumak çok önemlidir. Temiz hava aynı zamanda, evaporatif iklimleme sisteminin nasıl çalıştığı konusunda kritik bir öneme sahiptir. Evaporatif bir sistemde serinlemiş olan hava soğutulacak yerlere doğru hareket eder. Bu sırada hava; insanlardan, zeminden, tavandan ve hatta mobilyalardan bile ısıyı emer. Sonra ısı yüklenmiş hava binadan dışarı atılır, yeni temizlenmiş ve serinlemiş hava mekânı doldurur. Evaporatif iklimleme sisteminde bir odanın havası saatte 50 defadan fazla değiştirilebilir.

Teknolojik ifadeleri anlamak

Soğutma sisteminin verimliliği hakkındaki teknolojik tartışmalar, pek çok ölçme yönteminin kullanılması nedeniyle kafa karıştırıcı olabilir. örneğin 2 yaygın sıcaklık ölçer bulunmaktadır: yaş termometre ve kuru termometre. Havada bulunan nem miktarının ise 6 ölçüsü vardır:  Islak termometre basıncı, doyma verimi, çiylenme noktası, salt nem, bağıl nem, bir kg kuru havadaki nem miktarı.

Bazı tanımlamalar aşağıda verilmiştir:

Dry Bulb, Kuru Termometre = Standart bir termometre ile ölçülen ortam sıcaklığını ifade eder.

Wet Bulb, Islak Termometre = Haznesindeki suyun buharlaşması nedeniyle teorik olarak en düşük sıcaklığı gösterir. Yaş termometre sıcaklığı, nem, rakım ( deniz seviyesine göre yükseklik ), kuru termometre sıcaklığı ve diğer faktörlerden etkilenir.

Wet Bulb Depression, Islak Termometre Basıncı = Kuru termometre ve ıslak termometre sıcaklıkları arasındaki farktır. örneğin, Kuru Termometre Sıcaklığı 38°, Islak Termometre Sıcaklığı 21° ise, Islak Termometre Basıncı 17°‘dir. Islak Termometre Basıncı, soğutma araçlarının yüzde kaç verimle çalıştığını saptamakta kullanılır.

Cooling Efficiency or Saturation Efficiency, Soğutma Verimi ya da Doyma Verimi = Evaporatif sistemle çalışan bir klimada, mevcut sıcaklıktaki düşme, Islak Termometre Basıncı’nda okunan değerin bir ifadesi olarak buharlaşma noktasında başarılır. örneğin,  Islak Termometre Basıncı yukarıdaki gibi, 17° ve mevcut sıcaklıktaki düşme 14° ise, bu soğutma aracının verimi 14/17*100 = 82,35 % olmaktadır.

Dew Point, çiylenme Noktası = Nemin yoğunlaşmaya başladığı sıcaklıkta, havanın %100 neme doyduğunu gösteren parlak bir yüzey oluşur. Bu, sabahları bitkiler üzerinde çiyin nasıl meydana geldiğini de açıklar. çiylenme Noktası’nda Kuru Termometre Sıcaklığı, Islak Termometre Sıcaklığı ile aynı seviyeye gelecek şekilde düşer. 

Kilograms of moisture per Kilogram of dry air, Bir kg kuru havadaki nem miktarı = Bu, 1 kg kuru havadaki mevcut su buharını ölçmenin bir metodudur. çoğunlukla “Nem Payı” olarak bilinir.

Absolute Humidity, Mutlak Nem = Havadaki su buharının ölçüsüdür. (1 m3 hava içinde bulunan nemin gr olarak ağırlığı)

Relative Humidity, Bağıl/Göreli Nem = Hava içinde bulunan nemin, havanın aynı sıcaklıkta taşıyabileceği nem miktarı ile karşılaştırılmasıdır. Bu oran, hava durumlarında raporlanan en yaygın metindir.

Evaporation Rate, Evaporasyon Oranı/Hızı = Doymuş selüloz ped’lerden geçen hava tarafından emilen su oranıdır. Pratik amaçlarla bu oran, saatte buharlaşan suyun litre cinsinden miktarıyla ölçülür.

TEKNİK OLARAK KONUŞULURSA:

Evaporatif iklimleme, evaporatif (wet bulb) doğal sıcaklık derecesinin yeterince düşük olduğu, yani bu sıcaklık derecesine yakın sıcaklıkta buharlaşma işlemi ile soğutulan havanın iklimleme için direkt kullanılabildiği iklimsel koşullarda etkili çalışır. Evaporasyon süreci, suyun buharlaşmasının, gizli ısının duyulan ısıyla yer değiştirmesi aracılığıyla serinlemede işlenen ısının adiyabatik değişimini gerektirir. Meydana gelen evaporasyon miktarıyla orantılı olarak havanın sıcaklığı düşürülür.

Hava besleme sıcaklığını hesaplama

Burada verilen Kuru Termometre ve Islak Termometre sıcaklıklarının kullanıldığı bir örnek: 

Tdb = 38ºC

Twb = 21ºC

Ped verimi %80 ( bu bilgi buğu ile çalışan iklimleme sistemi üreticisi tarafından verilmiştir )

Formülü kullanırsak:

T ins = Tdb – (Tdb – Twb) x pad efficiency / 100

T ins = 38 – (38 – 21) x 80/100

T ins = 38 – 17 x 0.8

T ins = 38 – 13.6

T ins = 24.4ºC

Evaporatif  iklimlemenin soğutma kapasitesini (hassas soğutma kapasitesi ) hesaplama

ms = 12000 m3/ saat

TD = 13.6ºC (yukarıdaki örneğe gore )

Density ( yoğunluk ) 1.2kg/m3

Qo = ms x TD x sh x air density (hava yoğunluğu ) formülünü kullanırsak

= 12000/3600 x 13.6 x 1.2

= 3.334 x 13.6 x 1.2

= 54.41kW sensible cooling (hissedilen serinleme )

Evaporatif Soğutma Sistemi Çalışma Prensibi

Havuzdaki su küçük bir sirkülasyon pompasıyla selülozik peteklerin üzerine dağıtılır ve petekler sürekli ıslak tutulur. Ünitenin
içindeki bir fan dışarıdan sıcak havayı alarak bu ıslak peteklerin üzerinden geçirir, ıslak peteklerden geçen hava soğur ve mahale
basılır.

Evaporatif Soğutma Sistemi Üfleme Sıcaklığı Hesaplama Formülü
 
Tç = Tkt - [(Tkt - Tyt) x Ped Verimi]                           • Tç : Cihazdan Çıkan Havanın Sıcaklığı
                                                                               • Tkt : Dış Hava Sıcaklığı
                                                                               • Tyt : Yaş Termometre Sıcaklığı
 
 
Evaporatif Soğutma Sistemi Üfleme Sıcaklığı Örnek Hesap
 
• Tkt : Dış Hava Sıcaklığı = 40 °C
• Tyt : Yaş Termometre Sıcaklığı = 22°C (%20 RH)
• Ped Verimi %80 (Kaynak Munters Dökümanları)
• Tç : Cihazdan Çıkan Havanın Sıcaklığı
• Tç = Tkt - [(Tkt - Tyt) x Ped Verimi]

• Tç = 40 - [(40 - 22) x 0,80]
• Tç = 25,6°C (Δt = 14,4°C

 
 
Talep Formu
İsim
Sipariş Miktarı
E-Mail
Telefon
İl
Adres
Kargo Tercihi
Mesaj
 
 
 
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Takvim
Üyelik Girişi
Site Haritası
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam32
Toplam Ziyaret177266